15 aug 2021

Eiken vloer wordt sleutelhanger

Woefffff… Hallooo… ik ben Lara en ik mag jou vandaag alles vertellen over hoe deze twee mooie sleutelhangers voor mijn baasjes zijn gemaakt. Stoer, hé? 

En dan denk je: Wat een kleine dingetjes, die moeten zo klaar zijn! 

Nou… dat is niet zo. 

Ten eerste zijn vaak de kleinste dingen lastiger bij het passen en meten (want, tja… het mensenvolk moet de letters toch echt wel kunnen, lezen, nietwaar? Woefff…) en hier werd er ook nog eens extra geoefend omdat een aantal dingen voor het eerst werden gedaan. 

Dus... het tweede rondje ging écht een heel stuk sneller, hoor! Een aantal vragen die hiervoor naar boven kwamen, waren dan ook: 

Hoe maak je mooie rondjes?

Hoe maak je mooie groeven daarin?

Hoe zet je de foto er netjes op?

Hoe kun je het zo fixeren dat het mooi blijft?

Hoe brand je iemand anders handschrift op een inimini randje?

Hoe maak je er een gaatje in zonder het te beschadigen?

En als laatste: welke versies vinden mijn baasjes het leukst?

30 jul 2021

Van jeansbroek tot bureaustoelhoes

Heb jij ook al jaren een lekker zittende bureaustoel maar die helemaal aan het slijten is? En heb je ook een versleten jeansbroek die je weg wilt doen?

Hieperdepiep... Dan kun jij dit ook maken! 👏

Advies is alleen om dit niet in 1x te maken maar trek er gerust een week of 2 voor uit, omdat het anders je pols kan kosten...

29 jul 2021

Mini-hartjes in 1 minuut haken

Nu heb ik al eerder de mini-hartjes genoemd bij de koekjes voor de buurtjes maar niet eerder het patroontje doorgegeven. 😏

Voor onze 2 lieve nichtjes heb ik een sleutelhangertje gehaakt met 2 kleuren hartjes eraan... Het is een kluskie van nikskie maar... dan is dat me toch een partijtje schattig!!

Japie

Al mijn klassen weten wie Japie is. Op welke school ik ook lesgaf, Japie was een icoon. Japie was de ene keer mijn lieftallige collega, de andere keer een leerling die ik vergeten was en dus iets te lang op de gang had gestaan... 

(leerlingen mochten 1x "los")
Foto: ex-leerling Joshua 
En nee: ze mochten niet aan Japie komen want Japie was heel duur en heeeeeel gevoelig (een enkele keer mochten ze er voorzichtig aanzitten)! 

Dat ik tijdens mijn stage, het skelet Piet noemde, zorgde voor chaos in de les: Piet was namelijk de naam van een docent die de leerlingen absoluut niet leuk vonden. Dat hún skelet (en Antilianen even opletten: het is geen skálet, maar skélet!)... dus dat nu hún skelet Piet heette, was om te gillen. Tja, die fout maak je maar 1x.

Japie!!! Riepen de hogere jaars door de gangen... En dat zelfs terwijl ik op mijn bureau naast Japie stond en bezig was met de bottenbingo in de brugklas. Een enkele collega kwam dan even om de hoek kijken waarom mijn klas zo muisstil was en ik op het bureau stond... 

Hahaha... Dat waren echt heeeeerrlijke lessen!!

19 jul 2021

Een Oranje leeuwensleutelhanger voor de OranjeLeeuwinnen

Girl-Powerrrrrrrr.....

De Hollandse Leeuwinnen zijn inmiddels al gearriveerd in Japan, Tokyo. Komende woensdag hebben ze hun eerste wedstrijd: om 13u (Nederlandse tijd) tegen... Zambia (zie hier voor meer nieuws)

En om helemaal in de oranjesfeer te komen (opnieuw, want het EK 2020 hebben we net achter de rug, hé) haak je gewoon ff snel zo'n leuke leeuwen-sleutelhanger, toch? Nou, mijn stoere Tom had deze als primeur. Ga je 'm komende tijd goed bij je houden, Tom?

Lees hieronder hoe je die heel eenvoudig maakt:

15 jul 2021

PTT-envelop haken

Onlangs zag ik op Pinterest een super leuk idee: een envelop van de PTT... jawel: haken! 

Dat plaatje was wel een "Love Letter" (ook super leuk, natuurlijk), maar ik heb dan zoiets van: als je een PTT-envelop wilt maken, dan moet je het wel zo origineel mogelijk maken, hé? 

En ik wilde Wil heel erg bedanken voor een grote gunst die voor ons gedaan is en dat kon mooi zo op een kartonnetje dat ik achterop heb geplakt nadat ik de hele kaart al gehaakt en... jazeker: geperst had!

Wel jammer dat die als een brievenbuspakketje van PostNL pas na zo'n 3 maanden geleverd werd. Tja, waren sommige dingen maar weer gewoon als vroeger, bijvoorbeeld dat je post weer gewoon bezorgd werd zoals het hoort... 

8 jul 2021

Composteren op een balkon of in een kleine tuin kan natuurlijk ook

Hééél langzaam... tergend langzaam... sleept hij zich voort. Zijn dikke, logge lichaam kronkelt over de bekende bobbels heen, op zoek naar een nieuw plekje. Achter zich laat hij een spoor van een glimmend, kleverig slijm achter. Toen hij jonger was, was hij in deze donkere, vochtige en zeer smaakvolle ruimte gekropen, maar nu is hij te groot en kan hij er niet meer uit. Al vindt hij dat niet erg hoor, dit... al dit hier... dit is een paradijs! Een maaltijd die nooit opraakt. En dat samen met zijn maatje. Die is ergens onder gekropen. Hé, waar is die nou?? Mannetje, vrouwtje... het maakt voor hem niet uit: hij is een hermafrodiet met 2 "openingen": een mannelijke en een vrouwelijke. Ook dat is lekker makkelijk. Zijn maatje is net zo. En dan te weten dat de kleintjes al in deze paradijselijke omgeving uit de eitjes zijn gekropen en zich gelijk tegoed kunnen doen aan al dit lekkers! Ssstttt...daar hoort hij het weer!!